0 0 0 0 0 0
Tiense bedrijven organiseren 4de editie bloedinzamelactie
08. dec 2022.

Tiense bedrijven organiseren 4de editie bloedinzamelactie

image shape
08. dec 2022.
Tiense bedrijven organiseren 4de editie bloedinzamelactie

BENEO, Citribel, Kim’s Chocolates, Tiense Suikerraffinaderij en TMS Industrial Services organiseren samen een bloedinzamelactie op 13 december. December is traditioneel een maand met een lagere opkomst van de vaste donoren, maar ook een maand waarin helaas veel bloed nodig is.

De bloedinzamelactie in december is intussen een traditie geworden. Het werd in 2018 opgestart onder impuls van Citribel, in samenwerking met SES Vanderhave, Tiense Suiker en BENEO. Ze riepen al hun medewerkers op om bloed te doneren. Intussen sprongen TMS Industrial Services en Kim’s Chocolates ook op de kar. Enkel in 2020 is de actie niet doorgegaan omwille van de coronapandemie.

De actie belooft ook dit jaar een succes te worden. Zo’n 80 personeelsleden hebben zich ingeschreven en hiermee werd ook de maximumcapaciteit bereikt. Vorig jaar kon het Rode Kruis rekenen op 62 bloedgevers, waaronder 6 nieuwe.

Bij Tiense Suiker zijn ze alvast enthousiast over de opkomst. Sophie Duquesne, HR Medewerker, coördineerde dit jaar het event : “We hopen dat we veel nieuwe donoren aantrekken en dat het aangename ervaring wordt, zodat ze het in de toekomst nogmaals doen”.

Hoe werkt het concreet?

De bedrijven informeren hun personeel over de actie. De bloedgevers kunnen zich dan inschrijven op de website van het Rode Kruis voor een bepaald tijdslot. De actie gaat dan door op 13 december van 11u tot 15u in het T-Center (bezoekerscentrum) van Tiense Suiker. Bloedgevers krijgen na hun donatie een leuke goodiebag gevuld met gadgets van de deelnemende bedrijven en uiteraard een opkikkertje zodat ze nadien weer helemaal aangesterkt weer aan het werk kunnen.

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze site te blijven bezoeken, accepteert u ons gebruik van cookies. Privacybeleid