0 0 0 0 0 0
Kim's Chocolates verdient 5e VCDO-award!
24. jun 2022.

Kim's Chocolates verdient 5e VCDO-award!

image shape
24. jun 2022.
Kim's Chocolates verdient 5e VCDO-award!

Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant begeleidde in 2021 33 ondernemingen uit de regio met het realiseren van duurzaamheidsacties. Zij krijgen nu het VCDO-certificaat voor al hun inspanningen tijdens het ‘Samen ondernemen voor morgen’-event van Voka – KvK Vlaams-Brabant. “We verwachten meer en meer dat ondernemers in hun bedrijfsvoering aandacht hebben voor duurzaamheid. Het VCDO is daarbij een grote stimulans. De bedrijven die vandaag, sommige voor de vijfde keer al, het certificaat krijgen, tonen hoe het moet en dat kunnen we alleen maar verder aanmoedigen”, zegt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder Voka - KvK Vlaams Brabant.

Dat duurzaamheid hoog staat op de agenda van veel Vlaams-Brabantse bedrijven, werd gisteren opnieuw bewezen. In de Brouwerij 3 Fonteinen in Lot kregen maar liefst 33 bedrijven die deelnamen aan het VCDO-traject hun certificaat. Dit vormt het sluitstuk van het op maat aangeboden traject dat ze volgden bij Voka – KvK Vlaams Brabant. “Wij begeleiden de deelnemers met het VCDO aan de hand van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties”, legt Sophie Dings, adviseur Duurzaam Ondernemen bij Voka Vlaams-Brabant, uit. “We doen een nulmeting met het bedrijf en helpen hen om een actieplan op maat op te stellen. Dat is meteen ook de kracht van dit charter: in plaats van algemene en vage doelen na te streven, zet je als deelnemer concrete en relevante acties op, die bijdragen aan een internationaal erkend kader.” Na drie opeenvolgende, succesvolle deelnames volgt een internationale erkenning als ‘SDG Pioneer’ vanuit UNITAR, het trainings- en onderzoeksinstituut van de Verenigde Naties.

Tevreden deelnemers

Kim's Chocolates mocht al voor de vijfde keer een certificaat ophalen en is daarmee de onderneming met de meeste VCDO-certificaten in Vlaams-Brabant.

“Het was een van onze klanten die ons in 2015 deed beseffen dat we best al duurzaam bezig waren. Toen we hun verhaal hoorden, beseften we dat we eigenlijk zélf als bedrijf al veel deden, maar dat we er niet over communiceerden met onze medewerkers en al zeker niet met de buitenwereld. Het VCDO-charter en de SDG’s die ermee verbonden zijn waren voor ons het ideale framework om dat wél te doen. Ook hier in Tienen moeten we tonen dat we op gebied van energie, waterverbruik, maar vooral met onze 180 mensen van 27 verschillende nationaliteiten zorgzaam moeten omspringen. Eveneens in Tanzania, waar we mee scholen bouwen voor kinderen van cacaotelers via onze vzw Cocoa For Schools. Door nu al voor de vijfde keer het certificaat te behalen, worden we ook door de buitenwereld erkend als duurzaam bedrijf en dat is uiteraard ook een mooie erkenning.”

Marc Quirijnen, CEO Kim’s Chocolates

33 Vlaams-Brabantse ondernemingen beloond met uniek certificaat voor hun blijvende inspanningen rond duurzaam ondernemen | Voka

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze site te blijven bezoeken, accepteert u ons gebruik van cookies. Privacybeleid