FAQ

 • Welke allergenen zijn aanwezig in Kim’s Chocolates?

  De noten die wij gebruiken voor onze productie zijn:

  • amandelen
  • hazelnoten
  • cashewnoten
  • pistachenoten
  • walnoten
  • macadamianoten 

  Zelfs indien het product geen enkel van bovenstaande allergenen bevat, kunnen er toch accidenteel sporen van deze allergenen in het product terechtkomen. Daarom vermeldt Kim’s Chocolates op elk etiket de woorden “kan…bevatten”.

  Er wordt veel aandacht en tijd besteed aan het up-to-date houden van alle nutritionele informatie zodat steeds de meest recente informatie beschikbaar is. Echter, ons assortiment verandert van tijd tot tijd dus gelieve altijd het productetiket te lezen.

 • Zijn Kim’s Chocolates producten glutenvrij?

  • 47-50g tabletten / 100g-300g-400g-500g tabletten

  Deze tabletten zijn glutenvrij en zijn veilig voor consumptie door mensen met een glutenallergie of –intolerantie. In theorie bestaat er een minuscule kans op kruiscontaminatie met andere productielijnen. Maar zelfs in dergelijke gevallen, zal de hoeveelheid gluten verwaarloosbaar klein zijn en veilig onder de drempelwaarde voor de benaming “glutenvrij” liggen.

  •  75g gevulde chocoladerepen

  De volgende ingrediënten bevatten gluten:

  • speculaasstukjes
  • feuilletine
  • gepofte rijst (maar alleen als gevolg van kruiscontaminatie)
 • Zijn Kim’s Chocolates producten geschikt voor vegetariërs?

  Ja, alle producten van Kim’s Chocolates zijn geschikt voor vegetariërs.

 • Zitten er pindanoten in jullie chocolade?

  Sinds augustus 2012, is Kim’s Chocolates een pindavrij bedrijf.

  Zoals strikt beschreven in het beleid, is elk product dat pindanoten bevat of sporen van pindanoten kan bevatten ten strengste verboden in het bedrijf en mag onder geen enkele voorwaarde worden binnengebracht.

 • Zijn Kim's Chocolates producten Koosjer?

  Kim’s Chocolates is gecertificeerd door de instelling Triangle K, die wereldwijd erkend wordt door de internationale Joodse gemeenschap. Elk jaar worden de fabriek en alle ingrediënten gecontroleerd door Rabbi Hod van Triangle K. Op basis van dit bezoek, dragen alle producten, met uitzondering van de verse roompralines, het “Kosher dairy” symbool.

  Het “Kosher dairy” symbool toont aan dat het product elementen uit melk bevat of in contact kan gekomen zijn met elementen uit melk. Volgens de Joodse spijswetten dient men bijgevolg een wachttijd te hanteren van minstens twee uur tussen het eten van vlees en het proeven van een product van Kim’s Chocolates.

 • Waarom ontstaat er soms een wit laagje op chocolade?

  Wanneer chocolade wit uitslaat, spreken we van “chocoladebloem”. Dit fenomeen vormt een groot probleem voor de chocoladebusiness aangezien het de verkoop beslecht. De informatie  hieronder is bedoeld om retailers en consumenten met een passie voor chocolade, de fysische processen achter chocoladebloem beter te doen begrijpen en verhelpen.

  VETBLOEM

  Chocolade bestaat minstens uit twee verschillende bestanddelen: de schelp en de vulling, die beiden een andere samenstelling hebben.

  De schelp wordt gemaakt van pure chocolade die cacaoboter als enige vet bevat.

  De vulling daarentegen kan een grote verscheidenheid aan vetten bevatten zoals plantaardige vetten, notenolie, boter en verse room.

  In de natuur streeft alles naar een zo groot mogelijk stabiliteit (d.w.z. de laagste energie-inhoud).

  Wanneer de concentratie van een bepaald molecule onevenwichtig verdeeld is, zal het molecule proberen om overal een gelijke concentratie te bereiken.

  De vetten in de vulling zullen bijgevolg migreren naar de schelp aangezien hun concentratie daar nihil is. Na verloop van tijd, zullen deze vetten doorbreken naar het oppervlak en de chocolade krijgt een witte kleur. Dit is een natuurlijk proces dat onmogelijk kan voorkomen worden; het kan echter wel vertraagd worden.

  Hoe vertragen?

   • De eerste stap in het uitstellen van de migratie van vetten en oliën is om deze zo lang mogelijk in vaste toestand te houden. Dit kan bereikt worden door de chocolade in een koele ruimte te bewaren. Kim’s Chocolates productie werkt immers enkel met zeer specifieke vetsamenstellingen die ervoor zorgen dat de vulling stabieler is bij lage temperaturen en bovendien onmiddellijk smelt op de tong en al haar aroma’s hier vrijgeeft. De vetten hebben namelijk een steile smeltcurve. Dit betekent dat bij een kleine temperatuursverandering van slechts enkele graden, het percentage aan vloeibaar vet kan toenemen van vrijwel nul tot bijna 100%. En het zijn deze vloeibare vetmolecules die het beste kunnen migreren. De kritieke zone ligt tussen 20-25°C. Bewaring onder ongunstige omstandigheden, ook al is het maar voor een paar uur, kan dus het migratieproces activeren ook al wordt het soms pas enkele weken later zichtbaar. Stel chocolade daarom nooit bloot aan temperaturen hoger dan 20°C. Weeral, het ideale bereik is 16-18°C.
   • De kwaliteit van de chocoladeschelp is een tweede aspect dat de vorming van vetbloem kan vertragen. Cacaoboter kan verschillende kristalvormen aannemen en de belangrijkste vormen zijn de α- en β-types. Voor het bekomen van een stabiele chocoladeschelp, hebben we deze laatste nodig. Kim’s Chocolates maakt gebruik van hoog-technologische tempereermachines zodat de kristallen enkel in de gewenste β-vorm aanwezig zijn en het eindproduct een mooie glans en hardheid vertoont. Wanneer chocolade echter wordt blootgesteld aan hogere temperaturen, kunnen β-kristallen omvormen tot α-kristallen waardoor de schelp nu bestaat uit een mengsel van beide types. Dit kristalmengsel bevat overal microscopische poriën waardoorheen de vloeibare vetmolecules gemakkelijk kunnen migreren. De schelp kan je nu vergelijken met kaas met gaten in. De chocolade verliest zijn glans en wordt dof, en vroeg of laat zal er zich een witte aanslag vormen. De snelheid en de verschijning  van vetbloem hangen af van de dikte van de schelp en de samenstelling van de vulling. De beste manier om dit te vertragen is door de chocolade in een koele ruimte te bewaren en niet bloot te stellen aan temperaturen hoger dan 20°C. Natuurlijk is hier ook de kwaliteit van het werk van de chocolatiers van belang. Kim’s Chocolates gebruikt specifieke apparatuur voor de controle van de kwaliteit van de tempering.

  Conclusie: Probeer chocolade ten allen tijde te bewaren tussen 16-18°C en in een droge omgeving.

   

                                                                                                                 

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze site te blijven bezoeken, stemt u in met ons gebruik van cookies.

Ik begrijp het!