GESCHIEDENIS
Geschiedenis van Kim’s Chocolates:
- 17 November 1987, Kim’s Chocolates werd opgericht in Aarschot, België;
- Aug. 1988: Productie werd gestart met 2 lijnen – 1,500 m² / 15,000 sq.ft.;
- 1992: Fabriek groeit uit tot 2,500 m² / 25,000 sq.ft.;
- 1993: De eerste chocoladeverwerker ter wereld met ISO 9002 certificaat;
- 1995: Fabriek breidt uit tot 6,500 m² / 65,000 sq.ft. en een nieuwe gietlijn voor repen en tabletten wordt geïnstalleerd;
- 2003: Windel GmbH wordt belangrijkste aandeelhouder;
- 2006: Installatie van een nieuwe enrobeerlijn voor pralines;
- Aug. 2007: Opstart bouw van een nieuwe fabriek van 11,556 m² / 120,000 sq.ft. in Tienen (“Suikerstad”), gelegen in het centrum van België;
- Feb. 2008: Installatie van een nieuwe coatinglijn;
- Apr.- Mei 2008: Productie wordt verlegd naar de nieuwe fabriek in Tienen;
- Jun. 2008: De volledige administratie & alle operationele teams verhuizen naar de nieuwe locatie in Tienen;
- Nov. 2008: Bekroond als “Laureaat-De-meest-energiebewuste-SME 2008 van Vlaanderen”
- Jan. 2009: Zonne-energie productie begint;
- Okt. 2011: Bekroond als “Beste exportbedrijf” door Trends Business Tour 2011;
- Okt. 2012: Start van nieuw project chocolade in flowpack;
- Mei 2015: 3 laatste Cachet geschenkdozen bekroond met de “Superior Taste Award 2015” door iTQi.