ONS BEDRIJF

Ons Bedrijf

ONS BEDRIJF

Sinds 1987 streeft Kim’s Chocolates ernaar om de beste Belgische chocolade te maken, waarbij duurzaamheid binnen de gehele distributieketen en het productieproces vooropstaat. De merken van Kim’s Chocolates omvatten Cachet en KC Chocolatier. Daarnaast produceren we voor veel private labels. In 2008 heeft Kim’s Chocolates een vestiging met de modernste faciliteiten geopend. We investeren niet alleen in de laatste verwerkingstechnologieën, maar de onderneming heeft ook een milieuvriendelijke fabriek gemaakt waarin alles, van elektriciteitsvoorziening tot de afvoer van het afvalwater, op een zo ‘groen’ mogelijke manier verloopt.

Als een van de grootste Belgische fabrikanten en nummer 1-exporteur naar Canada en de Verenigde Staten, geloven wij van Kim’s Chocolates dat de kwaliteit van onze producten heel speciaal is. Sinds bijna 30 jaar genieten tevreden klanten van over de hele wereld van heerlijke stukken chocolade uit onze ruime collectie van unieke repen, tabletten en assortimenten.

MISSIE & WAARDEN

Kim’s Chocolates maakt producten die origineel, verrassend en bewonderenswaardig zijn. Hierdoor voldoen wij aan de hoogste eisen van de internationale chocoladefijnproevers. Bij Kim’s Chocolates staat perfecte klanttevredenheid voorop, met medewerkers die worden aangemoedigd om te luisteren en te reageren. Ondertussen zijn alle procedures en processen erop gericht om de wensen en behoeften van onze klanten te vervullen en worden ze geleid door ISO- en TQM-principes. De onderneming waardeert ook haar relaties met leveranciers – en heeft als helder einddoel om win-winrelaties te ontwikkelen en te onderhouden, met nadruk op innovatie en creativiteit. Kim’s Chocolates gelooft sterk in haar mensen, zij nemen een centrale positie in binnen ons waardensysteem. Elke medewerker wordt behandeld als een individu en er heerst een cultuur van respect voor persoonlijke waardigheid. Meningen, suggesties en kritiek kunnen vrijuit geuit worden.

De wereldwijde chocolade-industrie raakt het leven van vele miljoenen mensen wereldwijd. Helaas komen armoede, onderontwikkeling en misstanden, zoals kinderarbeid en slavernij, nog steeds voor in sommige landen waarin de cacaoboon groeit. Kim’s Chocolates probeert actief om de leefomstandigheden van betrokken families te verbeteren.

Kim’s Chocolates zet zich tot het uiterste in om het gebruik van grondstoffen te beheren en het omliggende milieu te beschermen. We nemen ook onze sociale verantwoordelijkheid voor onze handelingen door ons strikt te houden aan alle lokale wetten en regels.

DE KLEINE EXTRA’S DIE HET VERSCHIL MAKEN

Alle pralines worden bereid met de beste ingrediënten en het grootste respect voor Belgische tradities. Kim’s Chocolates gebruikt alleen natuurlijke smaken en 100% pure cacaoboterchocolade (er worden geen andere plantaardige vetten dan cacaoboter gebruikt voor de chocolade). Er worden geen geharde vetten toegevoegd of genetische gemodificeerde stoffen gebruikt.

Op dit moment is Kim’s Chocolates op hoog niveau gecertificeerd in:

 • BRC (British Retail Consortium)
 • IFS (International Featured Standards)
 • HACCP (compleet geïmplementeerd)
 • 100% groene energie
 • RSPO
 • Koosjer
 • Fairtrade
 • Rainforest Alliance
 • Bio-organisch
 • UTZ
 • Halal

GEBIED

 • Terrein: ca.3 hectare
 • Oppervlak van het gebouw: ca. 13.296 m² 


PERSONEEL

 • Vast personeel: 183 (totaal personeel ca. 200 FTE, inclusief tijdelijke medewerkers)
Map

ONS ADRES

Grijpenlaan 11, 3300 Tienen
Belgium Tel: +32 (0)16 55 15 80
Fax : +32 (0)16 56 92 42

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze site te blijven bezoeken, stemt u in met ons gebruik van cookies.

Ik begrijp het!